Караванський Олег Іванович

 

Караванський Олег Іванович народився 1 жовтня 1947 р. в селі Красівка Тернопільського району. Трудову діяльність розпочав у 1965 р. вагарем станції Тернопіль. З 1969 р. навчався в Тернопільській філії Львівського ордена Леніна політехнічного інституту, де здобув кваліфікацію інженера-механіка. Паралельно з навчанням працював слюсарем-сантехніком Тернопільського заводу безалкогольних напоїв. У 1970 р. прийнятий на роботу слюсарем виробничо-експлуатаційної контори «Тернопільгаз». Саме на цьому підприємстві відбулося становлення Олега Івановича від слюсаря до першого керівника.

Навчання продовжив у Львівському політехнічному інституті, обравши спеціальність «Теплогазопостачання і вентиляція». У 1985 р. став випускником інституту з кваліфікацією інженера-будівельника, а з 1987 року – очолив об’єднання «Тернопільгаз».

Газопостачанням області під керівництвом Олега Івановича, займаються 10 управлінь з експлуатації газового господарства об’єднання «Тернопільгаз» в яких працює більше 2000 осіб. Основним завданням газових господарств є безперебійне і безаварійне газопостачання області. Блакитним паливом в Тернопільській області користується 915 населених пунктів із 1050, які повністю забезпечені побутовими приладами обліку. Особлива увага приділяється газифікації за новітніми технологіями. З 1999 р. в області запроваджено технологію монтажу газопроводів із поліетиленових труб. За час перебування Олега Івановича на посаді начальника об’єднання «Тернопільгаз» налагоджено співпрацю з фірмою «FRIATEC». У результаті створено єдину в Україні авторизовану станцію сервісного, гарантійного і післягарантійного обслуговування зварювального обладнання «FRIAMAT».

Нині в об’єднанні «Тернопільгаз» створено сучасну матеріально-виробничу базу, збільшено обсяги виконаних робіт і наданих послуг, розширено види господарської діяльності, створено нові робочі місця. З 2008 р. інтенсивно проводяться роботи із впровадження диспетчеризації та модернізації ГРП на європейський лад.

Олег Іванович – депутат Тернопільської обласної ради чотирьох скликань. За самовіддану і наполегливу працю неодноразово відзначений пам’ятними нагородами. Серед них – грамоти Президента України, Верховної Ради України, Папи Римського Бенедикта XVI; подяки Кабінету Міністрів України, Папи Римського Іоанна Павла ІI; почесні відзнаки Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» ІІІ, ІІ, І ступенів; орден Миколая Чудотворця.

За значний особистий внесок у розвиток нафтогазового комплексу, вагомі досягнення в праці Караванському О.І. присвоєно почесне звання «Заслужений працівник промисловості» (1999). За вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм нагороджений орденом «За заслуги» III (2003), II (2007) та I ступенів (2009).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to top