Данильченко Юрій Михайлович

Данильченко Юрій Михайлович народився в м.Монастририська Тернопільської області. Закінчив з відзнаками Тернопільську СШ№7 (1977 р.) і Тернопільський філіал Львівського політехнічного інституту (1982 р.) Інженер-механік за спеціальністю “Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти”.

Розпочав науково-педагогічну діяльність викладачем-стажером кафедри верстатів та інструментів Тернопільського філіалу ЛПІ (1982-1983рр.). Протягом 1984-1986 рр. навчався в аспірантурі Московського верстатно-інструментального інституту і одночасно працював на посаді м.н.с. в експериментальному науково-дослідному інституті металорізальних верстатів (ЭНИМС, м.Москва). Захистив кандидатську дисертацію на тему “Підвищення точності обертання шпинделів на опорах кочення” (1986р.) З 1987 по 1988 р.р. на строковій службі в армії.

З 1988 р. працював у Тернопільському державному технічному університеті імені Івана Пулюя на посадах старшого викладача, доцента. З січня 1999 р. – докторант кафедри верстатно-інструментальних систем автоматизованого виробництва. Докторську дисертацію захистив у 200_ році. Область наукових інтересів – механіка опор кочення, динаміка шпиндельних вузлів, вібродіагностика.

З 200????__ року працює професором, а з 2008 року – завідувачем кафедри прикладної механіки НТУУ «Київський політехнічний інститут».

Юрій Михайлович – автор більше 100 наукових та навчально-методичних праць, з них 1 монографія, 3 навчальні посібники (один з них з грифом МОН України), 16 патентів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to top