Щиренко Василь Васильович

Василь Васильович Щиренко народився в с. Жижниківці Білогірського району Хмельницької області.

Трудову діяльність розпочав у 1967 році учнем слюсаря механоскладальних робіт заводу «Електроарматура», м. Тернопіль. У 1967-1969 році перебував на військовій службі, після того знову повернувся на «Ватру». Одночасно вступив на вечірнє відділення Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту.  На «Ватрі» Василь Васильович пройшов шлях від робітника до інженера-технолога, головного технолога, заступника генерального директора, генерального директора корпорації «ОСП «Ватра». Закінчив Німецьку академію менеджменту.

Під керівництвом Щиренка В.В. на «Ватрі» впроваджують передові технології, зокрема, світлодіодну техніку, за яку великий авторський колектив удостоєний Державної премії у галузі науки і техніки. Завдяки тісній співпраці з Національною академією наук створено низку світлодіодних виробів з високим коефіцієнтом корисної дії і тривалим терміном служби, які успішно експлуатуються в Україні. Ними освітили приміщення Київського національного університету імені Тараса Шевченка, столичний і Львівський політехнічні університети, три тернопільські виші і місцеві лікарні. Цю продукцію уже експортують до Польщі та Чехії

Василь Васильович – автор і співавтор десятків наукових праць у спеціалізованих виданнях, 12 винаходів, співавтор книги «Історія української світлотехніки».

Василь Васильович Щиренко – заслужений машинобудівник України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня та депутат Тернопільської міської ради кількох скликань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Scroll to top